Om vi hjälps åt att sprida hopp

Det är inte konstigt om vi känner oss alldeles modstulna och förtvivlade över alla rapporter som når oss om flyktingkatastrofen och av bilderna på drunknade barn i Medelhavet.  Därför blev redaktionen extra glada över nyheten att 20 000 invånare i Wien mycket fridfullt manifesterat efter en minnesstund över de 71 personer som dog i en lastbil i Österrike. ”Nu är det nog – nog med dödsfall, med lidande och med förföljelse”, sade kardinal Christoph Schönborn vid minnesstunden i Stefansdomen.

Vi blev också glada över att islänningarna nu talar om för sina politiker att de visst är beredda att ta emot fler som flyr från krig. Peter Wolodarskis ledare som sätter det som händer  i ett historiskt perspektiv känns också viktig.

Om vi hjälps åt att sprida hopp får vi sedan försöka ha tillit till att våra politiker agerar på sin nivå. Här hemma i kommunerna, på riksnivå, i Europa och i FN. Och det finns alltid något litet just vi kan göra. Svenskarnas vilja att engagera sig blir allt starkare, det märker både Rädda Barnen och Röda Korset.

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021