Essästöd till SocialPolitiks medarbetare

Mattias Hagberg, mångårig medarbetare i SocialPolitik, får Västra Götalands stöd till essäskrivande och kvalificerad kulturjournalistik 2015.

Elva skribenter får mellan 25 000 och 50 000 var av Västra Götalandsregionen för att stödja ”det långsammare, reflekterande  och intellektuella samtalet som en nödvändig motkraft för att stärka demokratin”.

Mattias Hagbergs idé föll juryn i smaken. Han kommer att undersöka hur storstäder i snabb takt segregeras och militariseras, med utgångspunkt från stadsdelen Biskopsgården i Göteborg, där många skjutningar ägt rum de senaste åren. Mattias har sedan tidigare följt utvecklingen i stadsdelen och kommer att fortsätta med fältarbete där.

– I städer över hela västvärlden ser vi i dag en tilltagande militarisering av den sociala kontrollen, som en sorts sjuk respons på kriminalitet, social oro och terrorism. Jag tror att det är en mycket farlig utveckling. I min text hoppas jag kunna belysa detta. Och framför allt hur det ser ut lokalt i till exempel Göteborg, säger Mattias Hagberg. Och fortsätter:

– Stödet ger  en möjlighet att arbeta länge och på djupet med en enskild text. Det känns väldig lyxigt med tanke på dagens medieklimat.

Han kommer att arbeta med texten under hösten och den kommer sedan att publiceras i Socialpolitik.

 – Det är väldig roligt att en av vår skribenter få möjlighet att fördjupa sig i ett angeläget ämne, säger Helena Östlund som är redaktör för Socialpolitik.

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021