Jag bara tvingar mig lite

 

RECENSION: Maja-Stina Fransson, Bokförlaget Norlén & Slottner Att duscha sig sönder och samman. Att kontrollera matintag och rasa i vikt. Att skriva att göra-listor och tvångsmässigt följa dem. Vi får följa Minna under olika delar av hennes liv, från 90-talet till 10-talet, från barn till vuxen. En bok om tvång. Om Minna. Och om vad som händer när det schemalagda livet, med förälskelsens nödvändighet, behöver brytas.
Fransson har skrivit en självbiografisk roman där en del är fiktion, annat är självupplevt. Stundtals väldigt allvarlig och mörk, stundtals väldigt rolig och underhållande. Kontrasten, och det relativt höga tempot, är dess styrka och också det som gör att jag bara måste läsa mer. Måste veta hur det går för Minna. Sällan sparar jag böcker för att läsa dem igen, men denna ska jag spara i just det syftet. Och jag hoppas att den får sällskap av andra Fransson-böcker framöver.

Linn Johansson

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021