RECENSION: Niklas Orrenius, Natur & Kultur En reportageserie i DN som nu kommit i bokform. Om flyktingar från Syrien där halva befolkningen – tio miljoner människor – tvingats fly. Orrenius intervjuar flyktingar i Libanon, i de omänskliga lägren i Bulgarien och några av de få som kommit till Sverige.
Den korta boken ger en förskräckande bild av all död och våld som inbördeskriget skapar i Syrien och hur Europa försöker stäng ute flyktingarna genom elstängsel och gränsövervakning. Orrenius ställer den mycket berättigade frågan: Är vi medvetna om vad som händer i Syrien och vad gör vi för de drabbade?

Jan Molin

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

SOCIALPOLITIK NR 2 2019