RECENSION: Niklas Orrenius, Natur & Kultur En reportageserie i DN som nu kommit i bokform. Om flyktingar från Syrien där halva befolkningen – tio miljoner människor – tvingats fly. Orrenius intervjuar flyktingar i Libanon, i de omänskliga lägren i Bulgarien och några av de få som kommit till Sverige.
Den korta boken ger en förskräckande bild av all död och våld som inbördeskriget skapar i Syrien och hur Europa försöker stäng ute flyktingarna genom elstängsel och gränsövervakning. Orrenius ställer den mycket berättigade frågan: Är vi medvetna om vad som händer i Syrien och vad gör vi för de drabbade?

Jan Molin

Lämna en kommentar

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2020