Jämlikhet har positiv effekt på tillväxten

 

Den ökade ojämlikheten globalt leder till finansiell instabilitet och var en bidragande orsak till den finansiella krisen 2008.

Ny forskning påvisar även att ökad ojämlikhet försvårar varaktig tillväxt medan jämlikhet tycks ha en positiv effekt på tillväxten, vilket utmanar rådande ekonomiska teorier på området.
Det framkom den 13 november när Global Utmaning och Swedish House of Finance anordnade seminariet Inequality, Financial Stability and Sustained Growth. Seminariet är det tredje i ordningen kring det finansiella systemet som arrangeras av Global Utmaning och är en del i det långsiktiga projektet Reinventing the Nordic Way.
Reinventing the Nordic Way syftar till att undersöka vägar till en ny ekonomisk berättelse, dvs en sammanhängande modell för hållbar utveckling och full sysselsättning. Initiativet är taget med förhoppning om att vitalisera den offentliga debatten kring den svenska och europeiska framtiden och därmed öka de politiska möjligheterna att möta morgondagens globala utmaningar.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021