– Leva med ADHD och bipolär sjukdom, Tove Lundin, Frank förlag
Efter en berättarcirkel i Social Aktion kastade jag mig över Handbok för psykon. En liten behändig skrift, med allt från praktiska tips, när kaos råder, till vägledning i pinsamma situationer.
Vart man vänder sig, vilka rättigheter man har, vad arbetsförmedlingens olika åtgärder går ut på. Men också hur man finner styrka och återvinner självförtroende.
Vi kan göra allt som alla andra kan, men för oss är det svårare!
Budskapet är att man aldrig får ge upp. Att det finns hjälp, knep och utvägar i alla lägen. Du måste sluta tycka synd om dig själv och våga stå upp för den du är. Psykiskt känsliga personer har ofta speciella egenskaper som andra inte har. Ta vara på dem, vårda din känslighet och intuition, utnyttja din kreativitet. Om du hamnar i pinsamma situationer, tag dig ur med en nödlögn, eller genom att spela normal.
En vänlig, informativ, lättsam och humoristisk liten bok, som kan vara till glädje och nytta för oss alla, vare sig vi har eller inte har en diagnos. Finns i pocket. /GLA

Print Friendly, PDF & Email

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021