For Those Who Can Tell No Tales

 

Jasmila Žbanić, Bosnien-Herçegovina En australisk kvinna åker ensam till Bosnien på semester, för att ”uppleva något annorlunda”. Under ett kort besök i den lilla staden Visegrad, för att se bron från 1500-talet som korsar floden Drina, övernattar hon på stadens enda hotell – romantiskt beskrivet i guideboken. Hon kan dock inte sova på hela natten.

Väl hemma söker hon information om Visegrad och hotellet och får veta att det var där man våldtog och mördade kvinnor under kriget. Hon återvänder till Visegrad och undersöker varför staden som lever på sin historia så totalt förnekar denna del av historien.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021