Taru Mäkelä, Finland En komedi med politiskt reflekterande undertoner som utspelar sig i Finland 1961 under ”freds och vänskapsfestivalen för världens unga” – ett på den tiden återkommande östeuropeiskt och sovjetiskt arrangemang. Vi får möta Jurij Gagarin och Lee Harvey Oswald tävlandes om samma flicka. Men det är framförallt mötet mellan den åldrande och puritanska hatt­modisten och hennes återfunna kärlek från Tjeckoslovakien som med råge tar denna komedi i mål.

Lämna en kommentar

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2020