Åtstramning till döds. Om en ekonomisk doktrins misslyckande

 

[singlepic id=538 w=288 h=437 float=left]David Stuckler & Sanjay Basu, Natur & Kultur
Titeln är en utmärkt sammanfattning av bokens centrala budskap. Med exempel från en rad olika länder, såsom USA under 30-talsdepressionen och Ryssland i början av 90-talet, analyserar författarna hur ekonomiska kriser påverkar folkhälsan. En stor del av boken ägnas den åtstramningspolitik som Europas politiska elit har påtvingat eurozonens krisländer, med förödande resultat för människors hälsa. Författarna visar övertygande hur kriser och social nedrustning gör människor sjuka, svaga och självmordsbenägna.

Boken är ett utmärkt komplement till alla krisanalyser skrivna av nationalekonomer. Som en påminnelse om att ekonomisk politik handlar om människor, människors hälsa och välbefinnande samt, i slutänden, om liv och död. /SdV

Lämna en kommentar

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2020