SVT vill inte visa Stefan Jarls ”Godheten”

[singlepic id=473 w=583 h=328]

SVT vill inte visa Stefan Jarls ”Godheten”, i varje fall inte före valet, därför att den är för ”kontroversiell”. I filmen intervjuas forskare och ekonomijournalister, t ex författarna till ”Jämlikhetsanden” och Svenska Dagbladets Andreas Cervenka. De är kritiska till att klyftorna i samhället ökar och till en kvartalskapitalism som bara syftar till kortsiktig vinst.

Filmen visar hur finanskrisen gynnat de besuttna men drabbat de redan fattiga. Är det det som är kontroversiellt? Eller är det för att ”Godheten” är rolig? Att Thommy Berggren tillåts driva med dagens rikemän?

SVT måste tala om vad det är som är kontroversiellt i ”Godheten”. Gör inte Eva Hamilton det blir slutsatsen att SVT förvandlats till ett språkrör för alliansen och dagens kapitalister.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i , ,

2 Kommentarer

 1. Jan Molin den 6 feb 2014 kl 17:21

  Stefan Jarls ”Godheten” är kritisk mot företeelser i det svenska samhället. Men är den ensidig och tendensiös? Menar Eva Hamilton att forskarna Richard Wilkinson och Kate Pickett som skrivit ”Jämlikhetsanden” är tendensiösa? Är t ex journalisten Andreas Cervenka och ekonomen Stefan de Vylder ensidiga? Har Eva Hamilton alls sett ”Godheten” eller är hennes beslut bara en ryggmärgsreaktion på att Stefan Jarl betraktas som vänster?

  Menar Eva Hamilton att samtliga samhälls- och debattprogram som skall sändas i år före valen inte får driva en åsikt hur väl belagd den än är utan att också beskriva eventuella andra motsatta åsikter? I så fall lär vi få en fullständigt andefattig TV. Nej, riktigt så enfaldig tror jag inte chefen för SVT är. Skon klämmer nog därför att Stefan Jarl tillåter sig att vara kritisk mot den statsmakt som ger SVT anslag. 2. Redaktion den 6 feb 2014 kl 17:20

  Redaktionen har fått ett svar från Eva Hamilton, som vi härmed redovisar nedan:

  Hej!

  Vad gäller Stefan Jarls film Godheten har vi en visningsrätt i tre år. Det är vår avsikt att sända filmen vid lämplig tidpunkt framöver. Filmen har inte haft någon tablåplats i SVT:s kanaler och har därför inte stoppats. Men den rätta tidpunkten att sända filmen är inte månaderna före två allmänna politiska val, då vi självfallet har särskilt skärpt uppmärksamhet på balansen och opartiskheten i vårt utbud. Den här filmen är starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens, vilket gör att vi väljer att sända den vid senare tillfäll.

  Vänliga hälsningar

  Eva Hamilton
  Verkställande DirektörLämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021