Arbetslös men inte värdelös

Nina Jansdotter, Beate Möller, Karavan Seriös och välskriven av typen självhjälpsbok. Men jag är tveksam till om den kan hjälpa en arbetslös när det är som värst. Bokens förslag kan upplevas som ännu flera krav i en redan utsatt situation.
Jag har själv gått arbetslös och det är först när man får jobb som självkänslan sakta återvänder. Och man kan inte nog understryka det! Jag hade aldrig kunnat vända det i mig själv utan att verkligheten var förändrad. Verkliga krav ställda av ett riktigt arbete – det ökar självkänslan på riktigt. Konkreta krav, ställda i ett sammanhang, med andra människor omkring mig. Ingen bok kan ersatta det. /GR

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021