En passande död

Åsa Nilsonne, Natur & Kultur ”En passande avslutning på livet”, den sista av fem välsignelser som är Kejsar Kangxis avskedsord. Det handlar En passande död av Åsa Nilsonne om. Boken får mig att storskratta emellanåt men inte lättvindigt, för den håller mig samtidigt i ett järngrepp av spänning och på slutet kunde jag knappt andas. Ska hon…? Hinner hon…? Blir hon…?
Huvudperson är Lina, en 53 årig psykolog. Linas älskade far dog under en skogsvandring, en passande avslutning. Linas mor däremot dog i Alzheimers, opassande, långdraget och ovärdigt. Tre år efter moderns död, händer något. En kollega bekräftar misstankarna, Lina har Alzheimers och världen rasar. Hon erbjuds att ingå i ett hemligt forskningsprojekt som visar sig vara komplicerat. För vem äger nu Linas hjärna? Och kommer hon att få det avslut hon planerat?
Här skildras en förödande sjukdom, döden, kärlek, kriminalitet, forskningsetik och gener, kryddat med konspirationsteorier. Boken är både tänkvärd, spännande och oväntad. Jag sträckläste och njöt till sista sidan. /Karin Edman

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021