Abbamuseet

ABBA the Museum, Stockholm Huvudstaden har fått ytterligare ett privat finansierat museum, helt i enlighet med tiden. Men kanske är det inte så tokigt att det är Björn Ulvaeus som är huvudfinansiär och hjärnan bakom museet. För det är snyggt och roligt gjort.
Så plocka fram din lekfulla sida och ha gott om tid för besöket, sjung med och bli ABBA:s femte medlem på scen och dansa i discot.
Har du tur börjar pianot spela just när du är där, det är sammankopplat med ett piano i Benny Anderssons studio. Eller kanske ringer telefonen som bara ABBA-medlemmarna har numret till.
Om inte, är det fullt tillräckligt att lyssna på medlemmarnas egna berättelser om hur de träffades, vad de tyckte om turnerandet och varför de splittrades i ljudguiden som du kan bära med dig. Minns du t ex att Anni-Frid som ”tysk-unge” flyttade med mamma från Norge till Sverige och sedan blev moderslös vid två års ålder och växte upp med mormor? /AF

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021