Dansa för oss

Michael Nyqvist, Forum
En på många sätt märklig bok. Den både berör och upprör trots sin lågmäldhet. ”Dansa för oss” är en uppmaning till den lille Michael när föräldrarna har fest. En uppmaning som ger en olustig känsla av utsatthet. Den känslan återkommer genom hela boken.

Michael Nyqvist inleder med att beskriva hur han sitter mitt i en biosalong i New York på en filmpremiär. Han har en roll i filmen men inser när visningen är över, att så gott som hela hans roll är bortklippt. Nakenheten han ger uttryck för är mer drabbande än jag först vill medge.

Boken består av ytterligare ett antal sådana korta berättelser, anekdoter om man så vill. De handlar om hans lust, längtan och kamp för att uppnå drömmen om att bli den skådespelare och människa han vill vara. Om livet i stort och människans sårbarhet.

Michael Nyqvist har ett sätt att berätta som inte vädjar till läsaren och just därför blir i alla fall jag så starkt berörd. /YZÅ

» SocialPolitik ute 23 maj
» Beställ SocialPolitik nr 2/2013!

» Länk till Adlibris.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021