Om rasismens ständiga närvaro

[singlepic id=43 w=230 h=308 float=left]Jonas Hassen Khemiri om REVA: ”Jag skriver till dig med en enkel önskan, Beatrice Ask. Jag vill att vi byter skinn och erfarenheter. Kom igen. Vi bara gör det.”
Läs hela Jonas Hassen Khemiris brev till Beatrice Ask i DN 13/3/13.

Jasenko Selimovic, integrationsministerns statssekreterare svarar på DN kultur 27/4/13: ”Jonas, min vän… Du säger: jag har inte fått min beskärda del av detta samhälle. Jag säger: jag har inte gett tillbaka tillräckligt till detta samhälle. Du säger, byt kropp med mig. Jag säger: jag försökte. Jag vill inte längre.”
Läs hela inlägget.

Jasenko, min vän! Mattias Hagberg om Selimovics inlägg: ”Som ett privat inlägg är Selimovics brev till Jonas Hassen Khemiri dåligt förankrat i den kunskap som finns om strukturell diskriminering. Som en tillfällig inblick i de föreställningar som råder i regeringen är det skrämmande.”
Läs hela inlägget.

Karim Jebari: Bäste Jasenko, du har fel. Låt mig förklara varför… Att tro att vi svenskar är mindre rasistiska än andra folkslag, i kraft av att vara svenskar, är en rasistisk (och befängd) uppfattning. Men det är också en uppfattning som gör oss mer rasistiska.
Läs hela inlägget.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

1 Kommentar

  1. […] kan göra, Andreas Ekström – Dagens grejer, GoodBadgirl, Plyhmblog – En viral succé, Social Politik, Tankebubblor, Kjell Åke Hanssons blogg, homo politicus, jag bloggar igen, Take the red pill, PSL, […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021