Längre bort

Jonathan Franzen, Brombergs förlag
Franzens bok Freedom, en mastig krönika över en dysfunktionell amerikansk medelklassfamilj, blev en internationell succé av sällan skådat slag. Jag läste Frihet när den kom ut på svenska häromåret och blev en aning besviken; så märkvärdig var den väl ändå inte?
Längre bort är vad som ibland lite nedsättande kallas ”klippbok”, en samling uppsatser och funderingar av vilka de flesta varit publicerade tidigare i olika litterära tidskrifter. Den här boken gillar jag bättre. Boken spänner över allt från författarens ornitologiska nördighet, med en underhållande skildring av hans jakt på rara fåglar på en liten karg ö utanför Chile, till inspirerande essäer om böcker och författare som Franzen gillar extra mycket. Som läsare är det omöjligt att värja sig mot den kärlek till bra litteratur som Franzen förmedlar, och när besvikelsen över att Längre bort är färdigläst vill man kuta iväg till närmsta bibliotek för att låna alla de nya böcker man fått lust att läsa. /SdV

» SocialPolitik ute 8 mars
» Beställ SocialPolitik nr 1/2013!

Länk till Adlibris

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021