Uppropet Onådiga luntan har nått utredningen

[singlepic id=33 w=275 h=386 float=left] – Det här kommer att bli ett viktigt komplement, sa huvudsekreteraren Iréne Wennemo när Onådiga luntan – berättelser från dom som ställts utanför överlämnades till Socialförsäkringsutredningen. Både hon och ordförande Gunnar Axén (M) höll med om att det mest varit statistik och siffror som legat till grund för kunskapsinhämtningen så långt. Wiwi-Anne Johansson (V) var också närvarande.

» Ladda ner Onådiga luntan – med röster från personer som ställts utanför socialförsäkringssystemet; utförsäkrade, sjuka arbetslösa och personer på praktikplatser/Fas 3/arbetslivsintroduktion osv…

Arbetet.se uppmärksammar uppropet
Björn Elmbrandt kommenterar Onådiga luntan i Alliansen vid vägs ände på Dagens Arena: ”en fasaväckande rapport”.
De här rösterna övertygar mig om vikten av en generell välfärd, skriver Maria Wallin i en debattartikel på SVT Debatt.

Vid ett möte på Solidaritetshuset senare på dagen med 25-30 personer blev den samlande devisen: Du är inte ensam! Vikten av att fortsätta lyfta fram drabbades egna erfarenheter poängterades, att nätverka och att påverka inte bara politiker i nyckelställning utan medmänniskor och lokalpolitiker. Samt att värna den generella skattefinansierade välfärden, som innefattar alla och bygger på rättigheter. Snarare än den modell som vinner starka insteg i dag med förmåner som du ska bedömas vara värdig eller ställas utanför, till försäkringar som du som har råd att själv betala till och som ger förtur och förmåner. Följ fortsatt nätverkande här på hemsidan och på www.socialaktion.nu
Bengt Göransson, f d kulturminister, reflekterade över ordens betydelse i den politiska debatten och politikens villkor i allmänhet.

Uppropet/Onådiga luntan initierades i maj 2012 inom SocialAktion – ett projekt med stöd av Arvsfonden.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

2 Kommentarer

  1. […] mer:Kommunalarbetaren, Ett Hjärta Rött, M Moberg, SR-ekot, AB, Socialpolitik, […]  2. […] och långa sjukskrivningar Media; Arbetet, Svt.debatt, Ekot – dödsjuk tvingas jobba, Socialpolitik, fss, Norm att arbeta tills vi stupar-ab, Bloggtips; Alliansfritt om Filippa, Annarkia om LOV, […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021