En skärgård för alla!

I en socialpolitisk debatt blir det lätt så att man bara pratar socialpolitik. Men även annat har betydelse för ett gott liv.

För de flesta Stockholmare har det stor betydelse att man kunnat resa över hela länet med en SL-biljett/kort. Och även om Waxholmsbolaget inte fullt ut har fungerat som kollektivresesystem så har det ändå varit möjligt för personer med svag ekonomi att komma ut på sommaren.

Nu förändras allt detta!

SL-biljetten begränsas alltmer till att gälla inom vissa zoner.

Skärgårdstrafiken har fått en ny turlista där det kommer att gå färre turer till de mest populära och lättillgängliga öarna. Bl a Grinda och Utö får färre turer. Varför det kan någon fråga. Jo, uträkningen är då att privata företag med egen prissättning ska ta över. Marknadskrafterna får än större spelrum. Vem tror att det kommer att bli billigare och bättre?

Staten säljer också ut alla öar som inte behövs för militären. Det innebär att en stor del av öarna längst ut i havsbandet privatiseras.

Det är bara de mest välbeställda som ska ha rätt till denna fantastiska upplevelse som skärgården är.

Vet ni att sälar kan sjunga? Vem ska i fortsättningen ha rätt att höra sälar sjunga?

Det känns som att nästa steg är att också sälja luft så att man ska betala ett privat företag per andetag man tar. Det gäller att andas så lite som möjligt, helst inte alls….

Carin Flemström

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021