Dålig stämning med Özz Nûjen

Dålig stämning
Özz Nûjen
På turné

Jag föll pladask för Özz Nûjen som programledare för Veteran-tv med Bobbo Krull för några år sedan. Han behandlade gamla som vilka människor som helst. Med respekt och intresse. Ovanligare än man kan tro. Lika värde för alla är också en röd tråd i denna stand-up- föreställning. Men det här är mer än stand-up. En enmansshow där Özz är rolig och provocerande, personlig och allvarlig. Det är blandningen som gör det.

Han berättar om pappan som torterades, flykten över minfältet tillsammans med mamma och syskon, återföreningen i världens bästa land Sverige. Pappan som slår honom, hur det höll på att gå snett efter grundskolan trots höga betyg.

Han driver med det mesta, gärna med makten. En film med kungens monolog på 6,47 minuter inför en tyst skara journalister inleder föreställningen och behöver ingen kommentar. Den dåliga stämningen är definitivt etablerad. Publiken skrattar rått åt sig själv när Özz häcklar vårt svenska sätt att aldrig säga ifrån: inte ens när bankerna rånar oss.

Vi får också iskalla fakta om svensk vapenexport. Att vi säljer mest vapen räknat per capita, att våra minor finns överallt och lemlästar barn.

Se Özz och försök sedan själv skapa lite dålig stämning vid fikabordet på jobbet. Plocka upp något av allt det han säger och för det vidare. Strunta i att vi svenskar alltid vill vara överens.

/AF

Se: www.özz.nu för turnéplan

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021