Svenskt bistånd pinsamt

DEBATT: ”Med Gunilla Carlsson som minister har svenskt bistånd blivit genant.” Det skriver tidigare SIDA-chefen Bo Göransson på SVT Debatt.

Mönstret med ökande korruption och ojämlik fördelning är global. Efter oss syndafloden verkar vara mottot för de ledande finansoperatörerna över hela världen; Ryssland, Kenya, Kina, USA, Sverige. Det är svårbegripligt att man inte ser skriften på väggen. En arbetslöshet på 10-30% hos världens unga är ett säkert recept för social oro och konflikter, därmed minskad tillväxt och till slut också sjunkande avkastning på även det egna kapitalet. Eliten sågar den gren de sitter på, det har ju inte hänt något ännu, grenen håller och vi litar på Vaxholmsgubbens recept för att spå vädret: det blir detsamma som i dag. Och det blir det kanske men inte alla dagar. Och då kommer alla yrvaket fråga, varför händer det nu? Svaret är, varför hände det inte tidigare?”

Läs inlägget här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , eller annat intressant.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021