Tillgänglighet kan inte vänta!

Unga Synskadade: Regeringen fortsätter förhala efterlängtad lagstiftning mot diskriminering!
– Den här budgetproppen bekräftar regeringens feghet och ovilja när det gäller diskrimineringslagen, säger Victoria Öjefors, vice ordförande för Unga synskadade. Nu krävs konkreta åtgärder.
Inom till exempel arbetsmarknadsområdet hänvisar budgetpropositionen bara till åtgärder som redan är gjorda och som tyvärr visat sig verkningslösa, enligt US. Av de praktikprogram hos offentliga arbetsgivare som man utlovat syns inget alls.
Fler exempel: I kompetenshöjningen för lärare nämns inget om att lärare måste ha mer kunskap om att inkludera elever med funktionsnedsättning i undervisningen eller om att skolor måste vara fullt tillgängliga för alla elever.
I samband med de senaste valen har också flera undersökningar visat på allvarliga brister när det gäller tillgänglighet till både vallokaler och valinformation. Men på det här området saknas helt åtgärdsförslag i budgeten.

För mer information: Victoria Öjefors, vice ordförande Unga synskadade
0733-22 32 54

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021