HIV-info i Stockholm

Bristen på kunskap om hiv bland ungdomar är alarmerande, men inte förvånande. Utbredd avsaknad av adekvat information och kunskap om hiv bland lärare speglar av sig på eleverna. Därför ger Noaks Ark i samarbete med RFSU Stockholm kursen Prata sex och hiv i skolan.

– Det talas för lite om hiv i skolorna idag. Vi vill ändra på det och framför allt vill vi att rätt information ska förmedlas. Det är ett viktigt, men svårt ämne. Skrämselpropaganda fungerar inte på någon, allra minst på ungdomar. Vi vill med vår utbildning ge lärarna och skolpersonal verktyg för att på ett effektivt och konstruktivt sätt nå ut med korrekt information till eleverna, berättar Åsa Thourot, utbildningssamordnare på Noaks Ark.

RFSU Stockholm har lång erfarenhet att informera om sex och sexualitet i skolorna och träder in i skolor där sexualundervisningen tryter. Hivorganisationen Noaks Ark har verkat mitt i den svenska hivepidemin sedan epidemins början i mitten av 80-talet. Genom samarbetet mellan Noaks Ark och RFSU får lärarna goda kunskaper i både sexualitet och hiv att förmedla vidare.

– Det är viktigt med ökad hivkunskap trots att hivspridningen bland ungdomar i Sverige är mycket begränsad. Hiv handlar inte bara om sex, samlevnad och kondomer. Ungdomar möter personer som blivit smittade i ett annat land eller är barn till hivpositiva. Det är viktigt att motverka fördomar och diskriminering i mötet med hivpositiva och deras familjer, uppger Jukka Aminoff, verksamhetschef på Noaks Ark.

För mer information om Noaks Arks utbildningar besök www.noaksark.org/stockholm/utbildningar

För mer information kontakta: Jukka Aminoff, 08-700 46 16, 0707-236960
[email protected]

Hivorganisationen Noaks Ark verkar för en begränsning av hivepidemin och dess följder för enskilda och samhället. Noaks Ark finns i Norrbotten, Västerbotten, Gävleborg, Stockholm, Östergötland, Småland och Skåne. www.noaksark.org

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021