Ledare nr 4 / december 2008

Sverige glider isär

Som ett land vilket som helst. I världen. Med obekymrat förmögna, som kan välja sina liv.

Sen finns det andra liv. Med helt andra villkor. I Sverige och i världen. Om detta handlar SocialPolitik den månad, när vi shoppar loss som värst. Mitt i finanskris och lågkonjunktur spår Handelns utredningsinstitut att vi slår nya rekord inför jul. Spränger 60 miljardersvallen.

”Egentligen borde man alltid ha en tidning av den här sorten till hands för att få livet rättvänt varje gång man utsatts för en impregnerande reklamdos. Tro mig, det uppstår inget sug efter en shoppingrunda när man läser SocialPolitik. Men däremot uppstår en uppbygglig känsla av att det inte finns några hopplösa fall.” skrev Håkan Arenius i Dagen 22/10.

Ännu en ros för SocialPolitik nr 3 från Dan Stiwne, docent, psykolog och psykoterapeut: ”Våghalsig och bra… uppskattade mycket att ni vågade inta en självständig ställning till tendensen i vår tid att försöka monopolisera vård och behandling med inlärningspsykologiska perspektiv, ofta beskrivna som KBT (Kognitiv Beteende Terapi). Problem och människor är väldigt olika och behöver bemötas med olika terapier. Mångfald är mycket viktigt.”

SocialPolitik är en oberoende specialtidskrift, som kaxigt och kunnigt tar upp frågor som kommer bort – avsiktligt eller oavsiktligt – i det offentliga samtalet. Ur ett underifrånperspektiv, med mänskliga rättigheter och jämställdhet som ledstjärnor och mångfald som vision.

SocialPolitik ingår i Samarbetet tillsammans med tio-talet andra tidskrifter, som mitt i det brusande och ofta ytliga medielanskapet, gör kvalificerad, djuplodande, varierande, kunnig, kritisk och fräck samhällsjournalistik. Nu talar vi om att vi finns, därav det speciella omslaget. Se mångfalden i Pressbyrån och Presstop butikerna.

Det räcker inte att tycka SocialPolitik är bra, viktig och omistlig. Man måste visa det också. Prenumerera! Ge SocialPolitik som julklapp! Se specialerbjudanden på www.socialpolitik.com eller ring 031-743 99 05.

En riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Maria Wallin


image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021