Om ekonomi för unga – och andra nyfikna

En bok om ett högaktuellt ämne – pengar och ekonomi! Men vad är egentligen pengar? Vad innebär ränta och inflation? Vad gör en bank? Och hur kan vi konsumera på ett sätt som är hållbart för planeten? Vad innebär det att låna pengar och kan man köpa allt för pengar? Dessa, och en massa andra frågor, besvaras i boken Så funkar pengar.

Bakom boken står Matilda Westerman som efter en karriär inom politiken nu skriver faktaböcker och håller föreläsningar och Per Wreding som arbetar inom finansbranschen. Per kom med idén när han utifrån sina egna barn insåg hur abstrakt pengar och ekonomi är för unga idag. Johanna Kristiansson är erfaren serietecknare och illustratör, främst av böcker för unga.

Underrubriken till boken är ”För alla nyfikna” och det stämmer verkligen, boken läses med stor behållning både av barn, tonåringar och vuxna. Här finns nåt för alla, både viktig fakta och smarta tips – snyggt förpackat på ett både lättillgängligt och underhållande sätt!

Linn Johansson

Så funkar pengar
Matilda Westerman, Per Wreding, Johanna Kristiansson
Bonnier Carlsen

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021