Motståndskamp och kvinnlig vänskap

Harriet, en ung engelsk kvinna, kommer till Paris för ett års praktikplats på en pr-byrå för modeskapare. Med sig har hon ett foto på sin mormor Claire och två andra kvinnor som jobbade som sömmerskor i samma fastighet som denna pr-byrå ligger. Hon vet inte så mycket om varken sin mormor eller om sin mamma som tog livet av sig när Harriet var ung.

Ur detta väver författaren Fiona Valpy fram Sömmerskans gåva, en historia om tre unga kvinnor och deras modiga motståndskamp under den nazityska ockupationen under 1940-talet. Men det är inte bara en spännande bok om kampen, utan även en varm berättelse om kärlek och om kvinnlig vänskap.

Fiona Valpy är en bästsäljande författare vars böcker har översatts till över 20 språk och legat på bästsäljarlistor över hela världen. Hennes inspiration är starka kvinnor som finner sin egen väg. Fiona Valpy är britt, men har bott med sin familj i Frankrike i flera år, och är numera bosatt i Skottland.

Peter Roth

Sömmerskans gåva
Fiona Valpy
Bokförlaget Forum

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021