Vad har hänt med mitt land?

Borzoo Tavakoli ställer frågan i ett öppet brev i DN till Kent Ekeroth, riksdagsledamot för SD. Borzoo Tavakoli kom från kurdiska Iran för 25 år sedan.

”Vad har hänt med mitt land?”, är titeln på en dikt av poeten Said Sultanpor som avrättades av islamiska regimen i Iran 1981. När jag nu, efter tjugofem års vistelse här i Sverige, läser om kommentarerna på din blogg, när jag tänker på din position som riksdagsledamot, och när jag begrundar det faktum att så många svenskar röstar på ditt parti, då ställer jag samma fråga som Sultanpor: Vad har hänt med mitt land, Sverige?

Länk till DN

Print Friendly, PDF & Email
Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021