Upprop – Berätta om hur du har det!

Logotyper - Tidningen Socialpolitik och ArvsfondenLåt Socialförsäkringsutredningen ta del av dina erfarenheter av hur reglerna inom sjuk-, arbetslöshetsförsäkringen faller ut i praktiken. Eller berätta hur någon närstående eller någon du möter i ditt arbete har drabbats, inte minst ur barnens perspektiv. Det är viktigt att låta utredarna få veta hur reglerna slår, innan de kommer med förslag till beslut.

Läs uppropet i sin helhet på SocialAktion Nu! Där kan du också berätta om dina erfarenheter och upplevelser.Vi har redan tagit emot en mängd skakande berättelser ur dagens Sverige. Sammantaget kommer de att ge en stark bild av hur glest det sociala skyddsnätet är och vad som händer när du faller igenom. Berättelserna visar också att alla kan drabbas, liksom förfärande många barn till utförsäkrade, till arbetslösa och sjuka arbetslösa.

Uppropet ingår i ett nytt Arvsfondsprojekt SocialAktion, som vill möjliggöra att flera röster blir hörda i samhällsdebatten. En sammanställning av uppropet kommer också att publiceras i pappersupplagan av SocialPolitik.

Frågor: Kontakta mig: Maria Wallin via kontaktformuläret på denna sida.

Lyssna på Gunilla – som initierade uppropet Berätta hur du har det på socialaktion.nu. Hon berättar i Plånboken i Sveriges Radio P1 den 25 april: Sjukas plånböcker allt tunnare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , eller annat intressant.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

1 Kommentar

  1. Jan Eklund den 6 feb 2013 kl 13:20

    Fas 3 är inget annat än en bestraffning där man berövar människor all tilltro
    Till samhället. Ett modernt slaveri med enorma portioner. En del folk måste färdas 7 mil med buss för att komma till dessa anordnar platser, vilket innebär 1 timme och 20 minuter när deltagaren är framme samma tid påvägen tillbaka 2 timmar 40 minuter
    Lägger man till de 9 timmar man sitter i förvar är detta 11 timmar och 40 minuters arbetsdag. Har man sedan familj på detta, är det praktiskt omöjligt att ha ett privat liv. Sedan har man ingen lönen mer än aktivitetstöd.
    Att sitta alla dessa timmar påverkar rygg backe samt allt sittande orsaker enorma skador invärtes. Med denna regerings åtgärd som strider emot allt vad lagen säger. Som fortsätter skicka folk till dessa straff kolonier. Detta kommer att kosta denna regering enorma summer av skadestånd när de rättsliga prövningarna sätter igång.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021