Åt den som har skall varda givet…

 

Socpol 1/11 hela.inddLEDARE nr 1/2011 Maria Wallin: Nu är det klart. SocialPolitik är en kulturtidskrift, det vill säga fick fortsatt utgivningsstöd. Tyvärr sänkt med en fjärdedel, 100 000 kronor, vilket är ett oerhört kraftigt avbräck.

Klart är också att tidskrifter med inslag av samhällsdebatt, social rättvisa och solidaritet fått sänkta anslag, medan några som fått mycket förut fick höjda bidrag nu. (www.kulturradet.se)

Men OM varje prenumerant värvar en enda ny prenumerant! Då har vi tagit igen hela denna nedskärning! Då kan vi hålla kvaliteten fortsatt hög, värna vårt oberoende, friheten att berätta det som bör berättas.

Och OM varje SocialPolitiks läsare blir prenumerant! Ni kan inte räkna med att vi, en liten ideell krets, utan uppbackning ska fixa högkvalitativ socialjournalistik i den enda tidskrift som står fri från partipolitik, fack, yrkeskårer och organisationer. Vi behöver ert stöd!

Det räcker inte att du tycker att SocialPolitik är bra och viktig. Du måste visa det!
Prenumerera! Värva!

Det finns andra som fått sänkta anslag. Från ungdomsförbund för funktionsnedsatta kom ett nödrop: ”Vi har fått alltifrån 3–35 procents sänkning av statsbidragen för 2011!” Det gäller det särskilda stöd som kompenserar föreningar för funktionsnedsatta för merkostnader. Hallå regering och riksdag, vad är detta för politik!?

En röd tråd i SocialPolitik nr 1 är således hur ”den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.” (Matteus 13:12) och sid 6, 8 och 30.

Kvinnokroppar är nästa röda tråd. Kroppar som utnyttjas av maktens män, sid 14. Som helst ska vara unga och snygga, sid 36, och absolut inte tjocka och feta, sid 40, samt om hur vi trixar med kroppen likt en maskin som ska trimmas, sid 32. Avlutningsvis kvinnokroppen som åtråvärd på ett inte alldeles självklart sätt, sid 48.

Socialt sårbara unga som behöver hjälp ut på arbetsmarknaden, och ”värstingar” – teman vi återkommer till, sid 18 och 22. Möt också våren i Berlin, sid 24!
Med stort hopp om ditt fortsatta stöd!

Maria Wallin


image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021