Ledare tidningen Dagen 22/10

Barn ska inte bollas runt av vuxenvärlden

Mer än vart tionde barn på en skolgård nära dig fasar för att gå hem till en alkoholiserad förälder. Många barn är kännbart fattiga och har svårt att hänga med i kompisarnas prylrace. Några har bytt hemort och identitet för att komma undan en våldsam pappa.Alla barn är inte lyckliga barn.
Om sådant blir man medveten när man läser SocialPolitik nr 3. (…) Egentligen borde man alltid ha en tidning av den här sorten till hands för att få livet rättvänt varje gång man utsatts för en impregnerande reklamdos. Tro mig, det uppstår inget sug efter en shoppingrunda när man läser SocialPolitik. Men däremot uppstår en uppbygglig känsla av att det inte finns några hopplösa fall. Och tacksamhet över att det finns människor som sätter ett värdigt liv för andra före sin egen bekvämlighet. … 

Läs hela ledaren!

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

1 Kommentar

  1. maria den 23 okt 2008 kl 15:42

    En korrigering i sak:
    SocialPolitik är en fristående och oberoende tidskrift för socialjournalistik. Riksföreningen Frivilliga samhällsarbetare har haft en grupprenumeration till sina medlemmar under fem år. SocialPolitik ingår i medlemsskapet i både Sveriges socialförbund och i Svensk socialpolitisk förening. Resten av upplagan prenumereras av enskilda läsare, når bibliotek och arbetsplatser. Samt distribueras via Interpress till ett 30-tal butiker landet över.
    Maria Wallin
    redaktör SocialPolitikLämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021