Alla måste få vara behövda

Lika värde för alla – det är mottot för teatergruppen Tro, Hopp och Mod från Umeå. En grupp där deltagarna har haft det tufft i livet, men som fått en ny gemenskap i teatern.
Nu står fyra av dem: Lena, Christopher, Kim och Willy på scenen i Folkets Hus i Göteborg, läser dikter, visar filmen om sig själva och berättar om sina liv för 150 LO-Västmedlemmar på stort höstmöte den 27 november.

SocialPolitiks medarbetare Leif Stenberg som leder teatergruppen har också med sig representanter från Solkraft i Skellefteå och Bruk för alla i Falköping. Två verksamheter som i 30 respektive 20 år arbetat för att sprida gemenskap och som hjälpt tusentals människor som av olika skäl hamnat utanför arbetsmarknaden tillbaka i sysselsättning och jobb.

I nr 4/2015 av Socialpolitik som kommer den 4 december kan du läsa Leif Stenbergs samtal med LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson om Solkraft och Bruk för alla och hur vi kan bekämpa arbetslösheten. Teatergruppens film ”I väntan på ett liv” visades på SVT i juni och kan liksom deras föreställning Verandan beställas från Tro, hopp och mod på Facebook.

Text och foto: Helena Östlund

Postad i

Lämna en kommentar

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

SOCIALPOLITIK NR 1 2018

Send this to a friend