Alla måste få vara behövda

Lika värde för alla – det är mottot för teatergruppen Tro, Hopp och Mod från Umeå. En grupp där deltagarna har haft det tufft i livet, men som fått en ny gemenskap i teatern.
Nu står fyra av dem: Lena, Christopher, Kim och Willy på scenen i Folkets Hus i Göteborg, läser dikter, visar filmen om sig själva och berättar om sina liv för 150 LO-Västmedlemmar på stort höstmöte den 27 november.

SocialPolitiks medarbetare Leif Stenberg som leder teatergruppen har också med sig representanter från Solkraft i Skellefteå och Bruk för alla i Falköping. Två verksamheter som i 30 respektive 20 år arbetat för att sprida gemenskap och som hjälpt tusentals människor som av olika skäl hamnat utanför arbetsmarknaden tillbaka i sysselsättning och jobb.

I nr 4/2015 av Socialpolitik som kommer den 4 december kan du läsa Leif Stenbergs samtal med LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson om Solkraft och Bruk för alla och hur vi kan bekämpa arbetslösheten. Teatergruppens film ”I väntan på ett liv” visades på SVT i juni och kan liksom deras föreställning Verandan beställas från Tro, hopp och mod på Facebook.

Text och foto: Helena Östlund

Postad i

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021