Efter anmälan om barn som far illa

Utsatta barn måste få den hjälp och det stöd de behöver. En anmälan till socialtjänsten förhandsbedöms för att avgöra om en genomgripande barnavårdsutredning ska inledas eller ej. Men det finns varken tydlig lagstiftning eller riktlinjer om hur en förhandsbedömning ska gå till. I dag riskerar vi både att utreda familjer som inte är i behov av det och – än värre – att missa de barn som verkligen far illa.
Hur en anmälan hanteras beror på var barnet och familjen bor.

Läs ett upprop i SvD 7 februari från socialchefer i Stockholmsområdet.

Bloggat om detta har:
Anne Skåner – Äntligen, socialchefer i Stockholms län skriver ut – socialtjänstlagen ger utrymme för godtycke
Lasses blogg – Cynism är inte välgörenhet
Karin Blomgren, Barnrättskämpe (Rädda barnen) – Utsatta barn står olika inför lagen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , eller annat intressant.

Postad i

1 Kommentar

  1. anonym den 6 Apr 2012 kl 22:53

    Hej, en undran om detta med anmälan…hur kommer det sej att man kan anmälas som vuxen förälder när man blivit ryggskadad och inte kan lyfta och bära och ansöker om handlingshjälp pga ryggskador, inte kan ta sej till affär o handla, lyfta o bära, är själv med 2 barn. Hur kan man då anmälas som behovssökande för sin familj av samma person på vård o omsorg i en kommun som handlägger den vuxnes ansökan om handlingshjälp för sej o sina barn?Lämna en kommentar

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

SOCIALPOLITIK NR 2 2017

Send this to a friend