Fortsatt kamp mot lyxrenoveringar

Hyresgästerna i området Vita björn i Göteborg kämpar för rimliga renoveringar. Nu ska deras tvist med fastighetsägaren Wallenstam prövas i hovrätten.

–En bostad är en mänsklig rättighet, basen för ett drägligt liv. Den ska inte vara en handelsvara och något att spekulera i. Det sa Cathrin Wasshede i reportaget ”Hotet mot hyresrätten”i SocialPolitik nr 2 2016.

Hon har bott i Vita björn i 19 år och är en av dem som lagt ner mycket arbete och kraft på att få värden Wallenstam med på hyresgästernas linje om vad som kan ses som rimliga renoveringar.
När det inte gick valde några boende, bland annat Cathrin att driva frågan vidare till hyresnämnden.

Hyresnämnden gick dock på Wallenstams linje, och hyresgästerna förlorade. Nu väljer några hushåll att driva frågan till sista instans: Svea hovrätt, skriver Göteborg Direkt.
– Det är ganska sällan man driver det så långt. De flesta känner ju till att man brukar förlora oavsett om man hamnar i hyresnämnden eller Svea hovrätt. För hyresgästerna handlar det ju om att åskådliggöra orättvisa i lagstiftningen som man upplever i dag, säger Mitar Marjanovic, jurist på Hyresgästföreningen, och ombud för de hushåll som driver frågan, till tidningen.

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021