Arbetsmarknad och funktionsnedsättning

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - fredag, 22 maj, 2015
09:30 - 15:30

Plats
Dalheimers hus, Dalheimersalen

Kategorier


SocialAktion och DHRG bjuder in till event på temat

Arbetsmarknad och funktionsnedsättning
– en dag om brukarexpertis, funktionsliv, hinder och möjligheter

Välkommen på en inspirerande dag om arbetslöshet och arbetsliv för personer med fysiska, psykiska och/eller socialmedicinska funktionsnedsättningar. Vi lyfter erfarenheter och kunskaper hos människor med varierande funktionssätt, samt frågar oss hur dessa kan tillvaratas bättre i framtiden.

Möt brukarexperter och ta del av människors egna erfarenheter av hinder och möjligheter. Inspireras att utmana normer och att tänka på funktionsvariation istället för funktionsnedsättning.

Genom kunskapsutbyte och gemensam aktion kan vi bekämpa diskriminering och skapa bättre förutsättningar för fler att nå arbetslivet!
Bakom eventet står arvfondsprojekten Social Aktion och Din vardag – Vår politik, som under våren samarbetat för att undersöka och dokumentera funktions-nedsattas erfarenheter av arbetsliv och arbetssökande.

Projekt Social Aktion drivs av tidningen SocialPolitik och har i tre år arbetat för att stärka rösten hos människor med erfarenhet av social utsatthet samt skapa arenor för erfarenhetsutbyte.

Din vardag – Vår politik drivs av DHR Göteborgsavdelningen, en organisation för personer med nedsatt rörelseförmåga. Projektet har sedan 2011 arbetat med att synliggöra rörelsehindrades livsvillkor genom erfarenhetsberättelser och aktionsforskning.

Ladda ner program här! (PDF-fil)

Vill du komma?
Anmäl dig senast onsdagen den 20 maj till Pia By
tel: 031-704 60 50, e-post: pia.by@dhr.se

Eventet är kostnadsfritt. Vi bjuder på lunch, kaffe och frukt. Vid förhinder måste du dock avanmäla, annars debiteras 100 kr för maten.

Postad i

ANNONSER

Lediga jobb

Söker du nytt jobb? Titta bland våra platsannonser och se om något passar dig.

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

SOCIALPOLITIK NR 2 2019