Trädgårdsmässan ger underbar känsla

Så kom våren till Stockholm och trädgårdsmässan 2024. Där doftar det vår och jord och det finns massvis med blommor, sticklingar, buskar och träd, ätbart eller bara vackert, högt och lågt, stort och pampigt. Denna mässa är full av upplevelser med massor av olika färg, doft, storlek och form på växterna.

Det går att uppleva till och med smak, då är det finns massor av utställare med olika ostar, oliver, korvar, marmelad och annat ätbart. Här finns också trevliga försäljare som erbjuder kläder till odlaren och fina utrustningar till själva trädgården. För lite pampigare trädgårdar finns det också vackra paviljonger, eldstäder och till och med bastu.

Det är ett måste att gå till Trädgårdsmässan på grund av den underbara känslan som man får efteråt. Det är som terapi i vardagsturbulensen. Det är en lycklig dag då man går här då alla bekymmer är som bortblåsta. Här kan du uppleva den underbara våren trots att naturen fortfarande sover. Men den är på gång. Snödroppar och krokusar blommar och de nya ljusgröna bladen ska öppna sig så snart solen smeker dem.

Text och foto: Irina Bagley

Nästa gång:
Trädgårdsmässan, Nordiska trädgårdar
Stockholmsmässan
27–30 mars 2025

Från Trädgårdsmässan 2024