Bra drag med Medborgarna

Vilken dundersuccé när Conny Bloom på gitarr, Svante Drake på trummor och beatbox, Benneth Fagerlund på keyboard och Janne Åström på sång drar gång sina tolkningar av Cornelis och gamla rockklassiker en februarikväll på Teater Reflex i Stockholmsförorten Kärrtorp.

När gruppen som kallar sig Medborgarna, presenterade en av sina gästartister visade det sig inte var någon minde än Nationalteaterns egen Pale Olofsson i egen hög person. Då höjdes nivån ytterligare. Vilket drag! Pale fick i gång hela publiken när han sjöng tre av Nationalteaterns klassiker: Kolla Kolla, Jack The Ripper och Spisa.

Ytterligare en höjdare var när trummisen Svante Drake drog av en sådär 10-15 beatbox av olika genrer. Beatbox innebär att att göra trumljud av olika slag med munnen. Det var en upplevelse i sig bara det. I sin helhet lyckades verkligen gubbarna att underhålla oss och ett par hundra personer till så det blir 5 nötter av 5 möjliga. Högsta betyg.

Blir det fler liknande föreställningar i samarbete mellan Teater Reflex och Medborgarna?
– Ja, vi planerar att fortsätta med det vi kallar Teaterrocken, men inget datum är bestämt än, svarar Kajsa Nordin på Teater Reflex.

Håll ögonen öppna och gå och lyssna då!

Mange Larsson och Alexandra, sångerska Dom Fläckfria