Sorg och dödas närvaro

El Perro del Mar, sångerskan Sarah Assbrings alter ego går hem hos Alexandra men inte hos Mange när de lyssnar på Between you and me nothing från nya albumet Big Anonymous. Albumet handlar om sorg, dödas närvaro och vikten av att omfamna livet. Låten handlar om spöken.

”Jag hade aldrig hört talas om Sarah Assbring, eller hört någon musik av henne tidigare. Videon är skrämmande och det kändes svårt att förstå innebörden och dess syfte. Musiken får mig mest att tänka på mina misslyckade försök att meditera. Texten påminde om en förvirrad tonårings. Sarah Assbrings röst är i alla fall fin, mjuk och behaglig och den får tre nötter av fem av mig. Between you and me nothing får som video dessvärre bara en nöt på grund av att det var en monoton och trist föreställning.

Mange Larsson

”Jag tyckte mig höra både längtan och förvirring i Saras röst och text. Rösten tyckte jag mycket om, vilken känsla! Behaglig. Låten tyckte jag var melodramatisk och texten ganska svårtolkad. Jag förstod inte att Between you and me nothing handlade om spöken utan tolkade den som om Sara inte kunde släppa taget om sitt gamla förhållande, att det jagade henne i tankarna. Som om hennes minnen störde hennes lugn.
Jag vill definitivt höra mer av Sara som är en spännande sångerska.

Alexandra, sångerska Dom Fläckfria

Turnédatum:
6/3 Göteborg, Pustervik 
7/3 Linköping, Babettes
8/3 Stockholm, Kulturhuset
9/3 Malmö, Malmö Live
19 /3 Seattle, Barboza
20/3 Boise, Treefort Music Fest
22/3 San Francisco, Bottom of the Hill
23/3 Los Angeles, Zebulon
25/3 Chicago, Old Town School of Folk Music
27/3 Philadelphia, The Lounge at World Cafe Live
28/3 New York, Public Records
29/3 Washington DC, The Kennedy Center
6/5 Paris, Badaboum
8/5 London, Kings Place
21/5 Berlin, Silent Green

El Perro del Mar är alter ego av Sarah Assbring, den svenska sångerskan, multiinstrumentalisten och kompositören. Uppkallad efter en herrelös hund som hon en gång mötte på en spansk strand, som lyfte hennes humör i ett bräckligt ögonblick.