Sydkoreanskt om moraliska dilemman

Den sydkoreanska filmen Past lives blev för mig en ny och intressant bekantskap. På Stockholms filmfestival ges jag ytterligare möjlighet att se sydkoreansk film.

I A normal family möter vi Jae-wan, en framstående advokat, som när filmen börjar driver ett fall där han försvarar en rikemansson som avsiktligt kört över en man och skadat hans dotter.

Jae-wans yngre bror Jae-gyu arbetar som barnläkare och sätter patienternas hälsa framför klinikens vinst. Han är den som får göra en akut operation på den påkörda dottern.

Bröderna träffas en gång i månaden och äter middag på dyr restaurang tillsammans med sina fruar. När en oväntad händelse involverar familjernas tonåringar, en pojke och en flicka, tar livet en plötslig vändning.

Till att börja med är familjen inställd på att mörka händelsen. När pojken allteftersom inte verkar visa någon riktig ånger tar det hela en annan vändning. Efter en krånglig resa där vi gör en djupdykning i familjens komplexa relation till varandra beslutar sig till sist Jae-wan för att ange pojken.

Slutet av filmen är mycket överraskande. Se denna familjethriller som är väl värd ett biobesök. Filmen väcker många frågor gällande moraliska dilemman vi alla kan ställas inför när det gäller våra nära och kära.

Betyget blir π π π +

A normal family
Regissör Hur Jin-ho