”Välkommen in i min bubbelvärld”

Till mitt barnjag är titeln på ett häfte med texter skrivna i olika skrivarcirklar under våren. Cynthia Anderson målade omslaget som föreställer hennes eget barnjag som säger: Välkommen in i min bubbelvärld.

När Cynthia Anderson läste texterna som skulle tryckas såg hon både ljusa och mörka bilder framför sig – tills hon fick idén till bilden som hon sedan målade.

 – Den är baserad på ett fotografi av mig när jag var cirka fem år gammal och bakgrunden i målningen är från Årstaviken. Jag bodde ganska nära Årstaviken på söder i Stockholm de första sju åren av mitt liv innan föräldrarna bosatte sig i Kalifornien i USA.  

Efter många år återvände Cynthia hem och numera bor hon återigen ett stenkast från Årstaviken.
 – Jag älskar att vara nära naturen och känner mig trygg här.

Med temat utgick hon från två synvinklar: 

 – Till mitt barnjag: Jag ser dig mitt fria och kärleksfulla barnjag. Du sprider glädje vart du än går och jag beundrar ditt lekfulla livsbejakande. Du har inga brister, du är precis som du ska vara och jag älskar dig. 

Mitt barnjag svarar: Du är välkommen att komma in i min bubbelvärld när du vill ska du veta. Kom hit och blås bubblor med mig och känn allt det du tycker är jag.  Låt dina bekymmer flytta bort och spricka tills du varken ser eller känner dem längre.  

Texter som finns med i häftet och som också publicerats på SocialPolitik:
Den förödande skolan

Här kan du ladda ner häftet! (pdf-fil).

Texterna är framtagna i samarbete mellan SocialPolitik, Radio Totalnormal och Fountain house. Tryckning blev möjligt tack vare Allmänna Arvsfonden och Centralförbundet för Socialt Arbete, CSA.