BoKlaras årliga konstutställning

På internationella kvinnodagen den 8 mars hade akutboendet BoKlara för kvinnor i hemlöshet en konstutställning på Mötesplats Mariatorget i Stockholm. En kvinna sjöng på ukrainska och rockbandet Dom Fläckfria uppträdde i lokalen. Det var mycket folk som besökte utställningen, både barnfamiljer, journalister och hemlösa kvinnor.

Jag såg många häftiga konstverk men drogs personligen till Marilyn Winters verk. Hon gjorde ett stort intryck på mig, både med sin konst och personlighet. Hon ställde ut ett flertal självporträtt, kvinnor med djurkroppar, en rökande Jimi Hendrix, väldigt blandade och vackra alster. 

Jag fann Marilyn vara en mycket levande, ödmjuk och insiktsfull människa. Hon har kämpat med ett missbruk och levt i hemlöshet. Marilyn har målat sedan hon var liten och har verkligen hittat sin stil. Hon kan hitta inspiration i vad som helst, börja måla exempelvis en blomma men slutresultatet kan bli något helt annat. Tanken och penseln är fria i skapandet.

Jag kände inte till denna årliga utställning innan jag fick det roliga uppdraget av tidningen SocialPolitik att besöka den och skriva ner mina tankar och känslor kring min upplevelse. Utställningen var jättefin och jag kommer att besöka den varje år hädanefter.

Text och foto: Linda

Marilyn Winters tavlor
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021