”Rolig teater om droger”

”Föreställningen var mycket välgjord och den sa väldigt mycket. Pjäsen är annorlunda, sann och skapad med mycket humor. Kul och JÄVLIGT BRA.
Så lät den omedelbara recensionen av Eva Edqvist och Roger Nygren direkt efter att de sett föreställningen Drogögon mitt i ansiktet.

Sedan utvecklade de sina tankar:

Drogögon mitt i ansiktet är en pjäs om drogmissbruk. Den handlar om Kajsa som fyller år men man ser henne aldrig. Hon är på toaletten hela tiden.

Det händer mycket under hela föreställningen med många skådespelare på scenen och alla gör något i olika grupper. Det var så mycket som var roligt. Man skulle ordna med en fest för Kajsa men det kom alltid saker emellan. Alla hade bortförklaringar när de fick frågan om de använt droger: ”Jag kanske har tagit lite grann” var ett av svaren. Speciellt roligt var när några började ta upp påsar med droger som de smög med. Man kände igen sig. Hela salongen skrattade ofta.

I och med att vi själva har hållit på med droger kände vi igen oss i mycket. Men på ett sätt alla kunde ta till sig. Pjäsen visar på ett trovärdigt sätt hur det kan bli när missbrukare, före detta missbrukare och festmissbrukare umgås. Pjäsen tar upp ämnen som inte brukar tas upp så mycket; hyschgrejer, på ett roligt och smakfullt sätt. Alla åldrar i publiken gillade denna breda pjäs.

Pjäsen är bra att se för personer med missbruk, före detta missbruk, människor som kanske har barn som håller på med droger och människor som på olika sätt kommer i kontakt med droger.
Men de flesta människor borde faktiskt se pjäsen – den var en riktigt bra upplevelse ! 

Eva Edqvist & Roger Nygren

Drogögon mitt i ansiktet
Teater Reflex, Kärrtorp, Stockholm
Spelas t o m 25 februari 2023
Manus av och med: Spångs Orkester

Pjäsens titel Drogögon mitt i ansiktet är ett citat hämtat från Fredrik Reinfeldts Almedalstal 2006, då han var statsminister.

Förnya det sociala reportaget

Det här är den allra första texten som publiceras inom ramen för SocialPolitiks projekt Förnya det sociala reportaget. Det startade den 1 januari 2023 och finansieras av Allmänna arvsfonden. Projektet kommer så småningom att få en egen kultursida här. Vill du följa oss och projektet – prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt utan kostnad.