Hållbar garderob för barn

Författarparet Jennie Dahlén och Johanna Leymann har tidigare skrivit boken Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode. Sedan dess har dom båda fått barn och tar sig nu an ämnet barnkläder. I teorin kan Klä barnen sammanfattas med delar av förordet;
”om vuxna bör tänka att ett nyinköpt plagg ska användas i tio år måste vi när det gäller barnkläder snarare ha målbilden att varje plagg ska bäras av tio barn”.

För att orden ska bli verklighet behövs kunskap, inspiration, tips och instruktioner – något som boken är full av. Boken spänner över helheten – från införskaffandet, förvarandet och organiseringen, tvättandet och vårdandet samt hur vi kan laga kläder och skapa nytt, så kallat remake.

Med fina bilder, inspirerande text och tillhörande instruktionsvideos är Klä barnen en perfekt bok för alla vuxna som vill skapa en mer hållbar garderob för barn – eller varför inte som present till en nybliven förälder?

Linn Johansson

Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga
Jennie Dahlén & Johanna Leymann
Ordfront

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021