Bilderbok för många samtal

En bilderbok – två berättelser som flätas samman. I en del av boken Nycklarna och världen står husen tomma och i den andra finns husen inte längre kvar. På ena sidan möter vi Castor som med sina nycklar vaktar alla tomma hus och på andra sidan träffar vi Nahid som har kvar nyckeln till sitt förlorade hus. Med nycklarna som gemensam nämnare beskriver Maria Jönsson, i både text och bild, ett möte mellan två personer, både långt ifrån och nära varandra.

En bilderbok för yngre barn i nytt, spännande dragspelsformat som skapar känslan av att berättelsen aldrig tar slut. Och där den väl gör det så kan en ny, egen fortsättning på berättelsen uppstå. Med bilder och text i en fin symbios är detta en bok som kan sätta igång många spännande och givande samtal.

Linn Johansson

Nycklarna
Maria Jönsson
Lilla Piratförlaget

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021