Viktig barnbok för igenkänning

Var är Sigges hemma? är en bilderbok om försummelse skriven av Stina Wirsén i samarbete med Rädda Barnens barnpsykologer. Boken handlar om lille Sigge, 7 år, hungrig och ensam, som bor med sin mamma, en mamma som bara sover och inte kan ta hand om honom. Därför behöver Sigge flytta till ett familjehem för att få trygghet och omsorg. Utöver berättelsen om Sigge innehåller boken ett samtalsstöd med frågor som barn och vuxna kan fundera på tillsammans.

Var är Sigges hemma? riktar sig främst till barn i förskole- och lågstadieålder. Stina Wirsén behärskar konsten att i både text och bild beröra svåra och tunga ämnen utan att det blir beckmörkt och hopplöst. Det här är en viktig bok med igenkänning för barn i liknande situation som Sigge och som stöd för vuxna som träffar barn i till exempel sitt arbete. Boken kan även bidra till förståelse hos barn som växer upp under trygga familjeförhållanden.

Kort sagt – en angelägen bok för alla!

Linn Johansson

Var är Sigges hemma?
Stina Wirsén i samarbete med Rädda Barnen
Bonnier Carlsen

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021