Varm och glad deckare

Äntligen! Torsdagsmordsklubben är tillbaka med ett nytt äventyr. Författaren Richard Osman, som tog världen med storm med sin debutroman om denna klubb, har återupprepat succén med de brottsbekämpande pensionärerna i seniorbyn Coopers Chase. Denna gång är titeln Mannen som dog två gånger. De två poliserna Donna och Chris finns med återigen. Men denna gång blir även underrättelsetjänsten MI5 inkopplad.

Det är en spännande historia som börjar med ett rån och misshandel av en av de åldrande klubbmedlemmarna, och fortsätter med stulna diamanter till ett värde av tjugo miljoner pund. Och naturligtvis sker även flera mord. Ja, ni som läste den förra boken förstår säkert att Elizabeth, Joyce, Ken och Ibrahim kommer att klara av att lösa även denna gåta på ett finurligt vis.

Och finurlighet är något som genomsyrar hela boken. Torsdagsmordsklubbens medlemmar är så mänskliga och härliga med både sin intelligens och sina begynnande demenssymptom. De har kommit så långt i livet att de inte behöver låtsas att vara varken bättre eller sämre än de är. Och kärleken och vänskapen dem emellan, och därmed toleransen mot varandras brister, är så stark att jag blir alldeles varm i kroppen. Och det är också så härligt att emellanåt få brista ut i skratt åt deras påhitt och underfundiga tankar.

Mannen som dog två gånger läser jag för spänningens skull, men även för att bli glad.

Text: Peter Roth
Författarporträtt: Penguin Books UK

Mannen som dog två gånger
Richard Osman
Albert Bonniers Förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021