Nyanserad bild av att vara fosterhemspappa

Om engagemang och vilja. Om ovisshet och utmaningar. Men framförallt – om omsorg, trygghet och kärlek för utsatta barn som av en eller annan anledning inte kan bo hemma. Thomas Ardenfors och hans familj, fru och fyra barn, har under lång tid haft ett stort engagemang som jour- och familjehem. Under alla dessa år har Thomas Ardenfors fört dagbok och det är dessa anteckningar som nu sammanställts i Alla mina 30 barn, en fristående fortsättning på hans första bok En extra plats i hjärtat.

Genom målande exempel av både utmaningar och glädjeämnen ger Alla mina 30 barn en nyanserad bild av hur det är att ta emot barn i sitt hem. På så sätt skapar boken både aha-upplevelser och igenkänning för redan existerande jour- och familjehem samtidigt som den säkert kommer att utgöra startskottet för flera familjer att anmäla intresse för denna sorts engagemang. En viktig bok, med andra ord!

Linn Johansson

Alla mina 30 barn – en familjehemspappas dagbok
Thomas Ardenfors
Libris

Print Friendly, PDF & Email
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

Webshop

Beställ till lösnummer av tidningen eller en bok som vi säljer.

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021