Mord på seniorboende

På seniorboendet Coopers Chase på den engelska landsbygden bor Joyce, Ibrahim, Elizabeth och Ron, alla pensionerade från sina tidigare yrken som sjuksköterska, psykiater, fackföreningskämpe och … Ja, vad har Elizabeth jobbat som tidigare? Det får vi aldrig riktigt reda på, men det verkar som om det skulle kunna ha varit inom den brittiska säkerhetstjänsten. Något hemligt verkar det i varje fall vara.

Hur som helst, tillsammans bildar de gruppen Torsdagsmordklubben. En grupp, där de under det att de dricker en kopp te, eller ibland ett glas vin eller whisky, försöker lösa gamla olösta mordfall. Fall som tidigare kopierats och samlats ihop av en av originalmedlemmarna, nämligen den pensionerade kriminalinspektören Penny, som nu tyvärr har fått en stroke och inte kan vara aktiv längre.

När sedan ett mordfall händer i deras närhet bestämmer sig gruppen att lösa detta på egen hand och deras fantasi, kontakter och livserfarenheter kommer väl till pass.

Richard Osman, som tidigare är känd som brittisk tv-presentatör och producent, har med boken gjort sin debut som romanförfattare på ett alldeles utomordentligt sätt. Han har fått till en underfundig, humoristisk och annorlunda kriminalroman som gör mig varm i hjärtat.

Speciellt tror jag att man som sextioplussare kan ta till sig berättelsen med starkt igenkännande, och med den kärleksfullt skildrade persongalleriet känns det inte längre så skrämmande att åldras. Man kan ju leva ett riktigt spännande liv på ett seniorboende!

Peter Roth

Torsdagsmordklubben
Richard Osman
Albert Bonniers förlag

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

1 Kommentar

  1. SocialPolitik den 26 sep 2021 kl 18:08

    […] är tillbaka med ett nytt äventyr. Författaren Richard Osman, som tog världen med storm med sin debutroman om denna klubb, har återupprepat succén med de brottsbekämpande pensionärerna i seniorbyn Coopers Chase. Denna […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021