Lekfullt uppslagsverk om känslor

Känsloboken handlar precis om det som titeln syftar på: känslor. Det är korta kapitel, först med olika känslor, och därefter om olika situationer: hemma, kompisar och om att ta hjälp. Efter varje kapitel finns det frågor som barnet som läser kan fylla i svaren på själv, som exempelvis ”var i din kropp känns det när du blir glad?” och ”när brukar du bli arg?”.

Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern, och kan läsas på egen hand eller tillsammans med en vuxen. Den är lätt att ta till sig, med färgglada illustrationer på nästan varje sida. Som ett lekfullt uppslagsverk om känslor, ungefär. Och det är en bok för barn, inte om barn. Men just därför är den också alldeles ypperlig att läsa för alla som är viktiga vuxna i barns närhet, eftersom den ger idéer om hur man kan prata om olika frågor tillsammans med barn.

Författaren Reyhaneh Ahangaran är psykolog och tackar i inledningen av boken alla de barn som hon har mött genom åren. Hon har även skrivit boken Allt som händer inuti, som riktar sig till barn i mellanstadieåldern.

Följ Reyhaneh på instagram på kontot @psykologiforbarn

Ida Ömalm Ronvall

Känsloboken – För dig som går på lågstadiet
Reyhaneh Ahangaran
B Wahlströms

För barn i lågstadieålder – och för vuxna runt dem,.
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021