Träffsäkert om vänskap och psykisk ohälsa

Isa är 11 år och har en pappa som, nästan så länge hon kan minnas, haft psykisk ohälsa. Boken inleds med en morgon då hon vaknar och nästan direkt förstår att han inte är hemma, utan har blivit inlagd på en psykiatrisk mottagning igen. Samtidigt fortsätter vardagen som vanligt, och det händer andra saker i Isas liv. Hon ska vara lucia i skolan och tänker mycket på om pappa kommer att kunna vara där och se det.

Och en dag när hon har varit och hälsat på pappa på sjukhuset träffar hon Ian från hennes skola. Hans mamma är också inlagd och de börjar så småningom prata mer med varandra. Men Isas bästa kompis Aisha är kär i Ian och när Isa inte berättar att hon pratat med honom, uppstår en konflikt. Till slut blir hon utslängd i kylan, inte bara av Aisha, utan också av de andra kompisarna som väljer sida. Det är med andra ord inte bara i en bemärkelse som det är trassligt inuti för Isa.

Boken, som riktar sig till åldern 9-12 år, skildrar trovärdigt Isas vardag på flera sätt. Den drivs framåt framförallt av händelserna med hennes kompisar och Ian, samtidigt som hennes pappas situation finns med genom hela boken. Relationerna beskrivs träffsäkert och det finns igenkänning för alla att hämta här, oavsett om man har upplevt liknande saker som Isa eller inte.

Ida Ömalm Ronvall

Nåt trassligt inuti
Cina Friedner
rabén&sjögren

Nåt trassligt inuti
Nåt trassligt inuti,
om Isa, som har en pappa med psykisk ohälsa som blir inlagd på sjukhus
image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021