Vem är man med en annans hjärta?

Ditt hjärta är mitt är drar fram mycket känslor men visar också att livet är skört och något att ta vara på.

När Marlow lyckas få en match med en hjärtdonator är lättnaden stor men samtidigt som hon är lättad vill hon ta reda på vem som har lyckats matcha in hennes ovanliga blodtyp. Hon skriver brev efter brev till familjen men får inget svar, sedan får hon reda på att de inte vill ha kontakt med henne. Hon vet inte vem hon är och vems hjärta som bultar i hennes kropp. När hon via en Facebookgrupp lyckas få reda på vems hjärta hon har fått, blir hon lättad men vägen till att berätta för familjen att det är hon som är mottagaren är lång och händelserik.

Boken är välskriven. Alla detaljer gör att man kan sluka kapitel efter kapitel hur lätt som helst.

Det är en fin historia med ett bra budskap, det är inte en händelse som det pratas mycket om och att hitta sig själv efter att ha bytt hjärta med någon är en stor utmaning. Hur ska man veta vem man egentligen är när någon annans organ är i ens egen kropp? Faktumet att någon precis har räddat livet på dig på bekostnad av sitt egna liv.

Det är inte så många som har varit med om denna händelse och jag tror att man kan känna sig väldigt ensam i det och att någon tillägnar en sådan händelse en bok måste hjälpa dem som varit i en liknande situation.

Trots en ovanlig storyline tycker jag att många händelser och situationer går att känna igen sig i trots att man inte har gått igenom en transplantation. Det gör att man fastnar i bokens berättelse och kan relatera till olika händelser.

När man blir känslosam av en bok så har författaren lyckats. Så den som letar efter en bra bok ska definitivt läsa den här.

Mira Bornea Van Paaschen, 15 år

Ditt hjärta är mitt
Shivan Plozza
Lilla Piratförlaget

image_pdfSkriv ut PDF!image_printSkriv ut!
Postad i ,

Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ANNONSER

Vårt nyhetsbrev

Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!

ENOUGH

Donera till SocialPolitik!

I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.

Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!

 

KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER

SOCIALPOLITIK NR 1 2021